Phong Nha Farm Stay ja Hoi An

Hanoissa viimenen ilta ennen junan lähtöä meni – juodessa! Rommikola oli errrinomaista siinä juottolassa missä oltiin. Pieneen hiprakkaan vaan päästiin, koska tosiaan piti sillä yöjunalla lähtee sinne Dong Hoihin. Matka meni rattosasti nukkuen.

Dong Hoista oli vielä noin 40 min automatka kunnes päästiin perille Phong Nhan farmille. Meijät houkuteltiin mukaan kanaa syömään johki. Pyöräiltiin sinne vähän muitten jälkeen kahen aussin kanssa. Matka oli hyvin mutainen. Erittäin hyvä valinta oli meikäläiseltä myös valkoiset tennarit, jotka nyt ei enää ehkä oo niin kovin valkoset. Siellä ne, ketkä oli menny jo aiemmin, oli valkannu muutamat kanat ja ne oli sit nyletty ja pistetty lihoiksi ja niitä sitten söimme lounaaksi.

DSCN0275

Seuraavaksi päiväksi oltiin varattu retki kansallispuistoon, jonka nimeä en nyt muista enkä myöskään jaksa sitä googlettaa. Tuolla alueella on siis kuitenkin maailman suurimmat luolat ja niistä mentiin katsastamaan Paradise Cave -nimistä tapausta. Kovin oli spektaakkelimainen. Käytiin myös pulikoimassa joessa, mikä oli yks päivän kivoimmista stopeista (kaikkia siis en edes jaksa mainita). Viimenen stoppi oli Black Cave. Sinne piti ekaks meloa, jonka jälkeen jätettiin kajakit parkkiin ja astuttiin luolaan. Varusteina meillä oli pelastusliivit ja otsalamput (tosin meikäläisen lamppu oli aika yhtä tyhjän kanssa..). Siellä sitten pilkkopimeässä luolassa ekaks tepasteltiin rinnuksiin asti vettä ja lopulta sitä vettä oli metreittäin jalkojen alla, joten matkaa taitettiin pulikoiden. Jessee oli jossain vaiheessa purru rapu jalasta. :D Paluumatkalla rantauduttiin jonkun onkalon suulle ja jatkettiin taas jalkasin. Paskassa. :D No ei kai se nyt paskaa ollu, mutta reiteen asti hemmetinmoisessa mudassa seikkailtiin. Edelleen siis pilkkopimeässä. Mutta oli lystiä! Kun lopulta oltiin ulostauduttu luolasta ja melottu takas rantaan, retki päättyi 3 rommishottiin. Lisää tämmösiä retkiä! :D

Illalla farmilta oli vielä kuletus viereiseen kylään, johon oli pari viikkoo sitten avattu ensimmäinen baari. Siellä oli sinä iltana kertomassa maailman suurimman luolan löytänyt tyyppi löydöksestään ja näytti kuvia myös. Se on kyllä perustallaajilta sulettu paikka, mikä on kyllä kovin harmillista, koska en nyt äkkiseltään muista montaa paikkaa, jotka on näyttäny/kuulostanut yhtä hienoilta.

Seuraavana päivä meni sitten maatessa sängyssä, koska olin tullu kipeäksi (krapulaakin saatto olla ilmassa..). Ja sitä seuraava päivä myös. Lauantaiaamuna otettiin sitten juna Danangiin. Sieltä tuksutettiin vielä lyyt matka Hoi Aniin, jossa vielä tällä hetkelläkin ollaan. Ensimmäinen ilta meni ryypätessä. Jesse oli täällä viime vuonnakin ja pari paikallista äijää tunnistikin sen. Yhen kanssa meijän olevinaan piti lähtee seuraavana aamuna kahville, mutta arvata saatta kyettiinkö siihen hommaan, kun ryyppyhommiin ryhyttiin.. No eihän myö kyetty. Illalla törmättiin kahteen tyyppiin, joihin oltiin tutustuttu farmilla ollessa, joten niitten kanssa sitten ilta ja yö humaloiduttiin.

DSCN0284 DSCN0343

Yhen välipäivän (rapula-) jälkeen vuokrattiin mopo ja mentiin käymään biitsillä. Tänään mopoiltiin My Son -linnotuksille. Jos joku on käyny Angkor Watissa, niin nää oli saman tyyliset, joskin hyyyyyyvin paljon pienemmässä koossa. Niihin verrattuna lähes säälittävässä koossa. Seikkailtiin myös muuten mopolla ympäri Hoi Ania.

DSCN0306

Huomenillalla lennetään Saigoniin ja ylihuomenna Con Dao -saarille. Jee! Toivottavasti. :D Ja ääh piti taas laittaa kuvia, mutta oon saakelin väsynyt, että enpä taida jaksaa.. Voivoivoi. Jos huomenna ois aikaa kentällä.

Mainokset

2 thoughts on “Phong Nha Farm Stay ja Hoi An

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s